Studieknep 2 – Tvinga dig själv att ha kul!

Det kan inte hjälpas. Det spelar ingen roll om du läser drömlinjen, att du har valt kursen själv eller att du verkligen vill ha MVG – tristess är en åkomma som drabbar oss alla. Det kan bero på att du inte tycker ämnet är så intressant, att du är hemskt trött, att du hellre hade gjort något roligare eller något annat. Oavsett orsak så är det ibland fantastiskt svårt att genomföra vissa saker.


Det första du kan göra för att ta kål på tristessen är att sluta skjuta upp. Du vet det, eller hur? Det kommer inte bli roligare i morgon, eller om två veckor. Har du något hängande över dig just nu som tar mindre än 5 minuter att genomföra? Sätt igång med det nu (eller ja, du kan läsa klart den här meningen) så är du strax klar!


Steg två är att motivera dig själv. Hitta en anledning till att göra det tråkiga. Det kan vara att; d
etta behöver jag veta för att kunna jobba med det där som jag vill eller liknande men det måste inte vara det. Det kan likväl vara; när jag har gjort detta får jag gå in på Facebook, ta en chokladbit etc. Vad du motiverar dig med kvittar egentligen, bara det är något som får det tråkiga att bli lite, lite roligare.


Det tredje och för dagen sista knepet är att tvinga dig själv att ha roligt.
Le! Fake it 'til you make it! Det hjälper faktiskt. Intala dig att du tycker ämnet är intressant/roligt och le och det blir lite roligare. Vill du löpa hela linan ut så säg redan 10 minuter innan till dig själv; ”Ja, snart får jag sätta mig ner med […]!!”. När du tillräckligt många gånger har låtsats att du tycker detta är roligt har du programmerat hjärnan på detta så bli inte förvånad om mungiporna helt plötsligt åker upp av sig själv vid blotta tanken av det tråkiga!


(
Handen på hjärtat, gjorde du verkligen det tråkiga som skulle ta mindre än 5 minuter eller har du det fortfarande hängande över dig? I så fall, pip iväg och gör det nu!!)

Kommentarer
Postat av: EMMIE

Sv: Ja, precis! Inte ens frost här, haha.. :)

2011-11-21 @ 17:38:28
URL: http://nioosju.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0