Cause every time that I feel like I’ve figured it out, I can’t seem to figure it in.

Dagen i puktform:

  • Väcktes kl. 8 av magsjuk hund. Rastade hund i pyamasshorts (ja, det var kallt!). Somnade om.
  • Vaknade kl. 10 - lekte med ipoden som jag kidnappat från min bror.
  • Åt årets godaste frukost (risgrynsgröt ♥)
  • Promenerade en trevlig morgonpromenad med Glee som sälskap.
  • Slappade.
  • Eftermiddagspromenad.
  • Invigde den nya locktången och blev förälskad i densamme. ♥

 

 

Nu ska det skrivas packlista. Om endast lite drygt 37 timmar sitter jag på tåget mot Hedvig! ♥

 

God kväll!

 

 


 

Rubrik: Darren Criss – Jealousy

 


God Jul


Vi regisserar slutet. Tystnad. Tagning.Lägesrapport 12 20 11


° Det är jullov = bloggen går på lågvarv eftersom den framför allt är ett skolarbete.

° Om ganska så exakt en vecka befinner jag mig i Sjuntorp hos fantastiska Hedvig

° Det ligger deprimerande lite snö på backen.

° Jag saknar mitt långa hår.

° Jag är lite småsugen på att öppna julklappar.Hosta bilder gratis på Forumbilder.se
Bilden är förövrigt klickbar och jag tycker alla ska klicka.


GarderobsrensningHar slängt ut inehållet i min garderob på sängen för att rensa och sortera. Men nu orkar jga inte vika, hänga och sortera in det i garderoben igen. Fint.

--

För övrigt kan jag tala om att jag just nu äger 8 kjolar och 15 klänningar.♥
Walk-in-closet i julklapp? Ja, tack!


Bild från IKEA

Den här bloggposten innehåller nötkrämUNICEF/Pelle Bergström

"Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

 

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv."

 

 


"Music is what feelings sound like."


Har just satt in denna chokladkakan i ugnen. Hoppas att den går att äta - mjötet hade visst en klumpdag. . .

Förövrigt har jag varit hos min fantastiska frisör idag och fått spindelväv i håret ;) Lika trevligt som alltid!

Annars har jag bara en sak att säga - Jag har jullov!! Har du?

Hungrig ponny - nöden har ingen lag :)Om jag skrattar så jag håller på att kissa ner mig åt detta - är jag en dålig människa då?

"Ah, Ah, Aaaah" xD


,

There are only two kinds of people who are really fascinating – people who know absolutely everything, and people who know absolutely nothing.”- Ur The picture of Dorian Gray (Oscar Wilde)


So raise your glass if you are wrong in all the right ways

Idag är det första dagen på sista veckan på sista året. Det vill säga: det är första dagen på sista veckan innan jullovet på sista året i gymnasiet. Det är smått sinnessjukt. 5 månader, 6 kurser. Snart är jag där. Det kanske mest fatastiska är att om sisådär 7 månader kan jag befinna mig i England. Att tänka på det gör det verkligen enklare att lägga i sista växeln.Ikväll är det teatern som gäller. Har saknat de små mupparna litegranna♥ Idag ska jag sätta ner foten mot mig själv och inte ens ta med manuset. Men innan dess ska det pluggas filmkunskap och köpas lite julklappar. Jippi . Alla får bara varsinn lussebulle, okej?Rubrik: P!nk – Raise Your Glass - Explicit Version eller Glee Cast – Raise Your Glass (Glee Cast Version)♥ beroende på vad man föredrar.

Helgavkoppling

"Glömde" mobilen på rummet och stängde in mig i köket för att baka sådana här godingar:


Perfekt avkoppling! Hur kopplar du av?

Nu blir det en promenad för att förhoppningsvis få ryggen att sluta klaga.Recept på smålandskringlor

Du behöver:

° 200 g smör eller margarin

° 1 dl strösocker

° 2 dl gräddfil/creme fraiche/grädde

° 2 tsk hjorthornssalt

° 7 dl vetemjöl

° Pärlsocker att doppa dem iRör ihop rumsvarmt margarin + socker
Tillsätt sedan det mesta av mjölet tillsammans med hjorthornssaltet.
Blanda sedan i resten av mjölet och gräddfilen/creme fraicheen/grädden.

Knåda ihop -> rulla lagom långa rullar -> forma kringlor -> doppa dem i pärlsocker.

Lägg kringlorna på bakplåtspapper på en plåt och grädda i 200-225 grader i 8-10 minuter.

ÄT MINST FEM STYCKEN! (-:


And you played it. To the beat.121208


två tentor avklarade

matte c klar - aldrig mer


pepparkakor bakade

jag har ont i magennu förtjänar jag ett avsnitt av Glee ♥foto by mammirubrik: Adele – Rolling In The Deep

Man blir trött på ditt jävla gnällTerminsslut – en överlevnadsguide

Du springer och du springer men kommer ingenstans. Det finns ingenstans att ta vägen. På bägge sidor om dig finns enorma travar av böcker, den ena tyngre och mer obegriplig än den andra, som formar en smal gång. I ena änden av gången ligger ofärdiga uppsatser, enorma prov och bortglömda vänner. I andra änden står lärarna med den röda pennan i högsta hugg – redo att märka dina betyg för livet om du inte ”tar dig i kragen”.
T
erminsslut.Känner du igen dig? Du tycker att du har haft kontroll hela terminen men plötsligt verkar det som att dagarna blivit kortare och din kalender tycks ha tappat minst ett par dagar/vecka. Det är lätt att skylla på lärarna och racka ner på deras förmåga att planera, och visst – vissa gånger skulle lite planering och samarbete göra tillvaron för eleverna lite lättare. Men, med ekel matematik kan man lät räkan ut att om man inte vill ha rester till nästa termin, bli klar med alla kurser men ändå studera på heltid fram till sista dagen då måste tentor och annat otrevligt samlas någon stans. Det hjälper dig inte heller att skylla på lärarna, du måste lära dig att överleva. Det finns inget enkelt sätt och ingen universallösning (som vanligt så är vi människor olika och olika tekniker fungerar olika bra, underbart eller hur?!), men ni ska få några punkter som är viktiga och som fungerar för mig.

 

Prioritera & Planera

Så länge du inte går i första klass köper jag inte att ”du inte är förberedd”. Du vet att terminsslutet kommer, du vet vilka ämnen so ska vara klara innan jul och även om du kanske inte vet exakt vad som ska göras så vet du att det med stor sannolikhet kommer bli lite körigt. Så planera in detta. Panera inte in 100 fikadejter med kompisarna, 14 tusen möten med föreningen eller liknande de sista veckorna innan jul. Har man mycket att göra måste man prioritera och skolan är ganska viktig.

Sedan
så fort du får reda på vilka prov, inlämningar osv du ska ha innan lovet så planerar du in dessa plus hur lång tid varje uppgift kommer ta. Och planera hellre in en extra timme än för lite.

 

Något roligt
Någon hobby bör alla ha och jag tror alla har det, om man tänker lite utanför lådan. En hobby måste inte vara fotboll, handboll eller teater. En hobby kan vara att läsa, att skriva, att träffa en kompis, eller titta på film. Prioritera aldrig bort ditt roliga helt och hållet. Visst kanske du inte hinner med detta flera timmar varje dag men ett andsningshål är enormt viktigt. Unna dig att ha kul och stressa ner – minst en timme i veckan.

 

Sov
Prioriteringar i all ära men en sak som absolut inte får prioriteras bort är sömnen. Jag kommer inte rada upp alla hälsonackdelar, det kan ni använda google till, men kort sammanfattat: prioriterar du bort din sömn får du svårare att prestera.

 

Ät

Den andra saken du aldrig får prioritera bort är maten. Det finns så mycket konstiga uppfattningar hur man ska äta, vad man ska äta och varför man ska äta. Självklart är det absolut bästa att äta en perfekt balanserad kost men så mycket press behöver jag inte sätta på er. Däremot
– se till att äta övervägande hemlagad ”riktig” mat – Mc Donald är inte en särskilt bra privatlärare.
- se till att äta. Sluta äta är bland det dummaste man kan göra mot sin egen kropp. Äta bör man, annars dör man.

 

Stress hjälper inte
Det är lätt att när man tittar i sin kalender på måndag morgon och inser att man har en miljon saker att göra denna veckan och aldrig kommer hinna stressa upp sig näst intill atomläge. Det hjälper inte. Tro mig, jag har testat denna studieteknik hur många gånger som helst och varje gång blir jag besviken. Jag tror att varje människa måste hitta sin egen teknik för att stressa ner men ett hett tips är att när man känner stressen komma mot en som en tsunami - ta ett djupt andetag och säg till det själv; det ordnar sig. För det gör det. Varje gång. Men att stressa sönder är definitivt en omväg.

 

Säg ifrån

Lärare är hemska monster som är fulla av hat och endast vill plåga sina elever. Nej. Det är jättelätt att känna så och visst, det finns dåliga, oengagerade lärare men faktum är att många lärare är ganska vanliga människor som innehar ganska mycket sympati. Blir det alldeles för mycket och du känner att du inte orkar ta dig igenom berget av skolböcker – säg ifrån! Ofta finns det en lösning. Lärare är inte monster.


Krisläge – värsta tänkbara scenario

Även om man har planerat, prioriterat och tänkt så kan man hamna i en jobbig situation där man känner att man måste plugga dygnet runt. Då måste man fundera – vad är det värsta som kan hända? Vad händer om du inte hinner lämna in en inlämning i tid? Vad händer om du inte får MVG på ett prov? Vad händer om du inte orkar ta dig ur sängen en dag? En dag, ett prov, eller en kurs kommer inte rasera hela ditt liv för all framtid.

Men nu pratar vi om ett riktigt krisläge när du verkligen känner att du knappt kan andas under böckerna.

 

 

Summan av kardemumman

Om du hittills har överlevt alla terminsslut kommer du troligtvis att överleva även detta. Om du dessutom använder dig av det du har lärt dig alla dessa år i skolan och utnyttjar det faktum att du har varit i situationen tidigare kanske du inte bara behöver överleva - utan även kan leva.


Som en bok man bara skriver när man har slösat varje ord

Jag får väl göra som ala andra bloggare och be om ursäkt för den dåliga obefintliga uppdateringen de senaste dagarna. Sista veckorna innan jul, något säger mig att jag inte är ensa om att ha mycket att göra?

Förövrigt kom första snön inatt- väldigt, väldigt lite snö som troligtvis kommer smälta bort ganska snabbt om man ska tro SMHI men det är i alla fall snö. Jag suddsade ut imorse medan hunden vände i dörren ♥ Vi är inte riktigt överens om vad som är bra väder...

På tal om mycket att göra innan jul kommer det upp ett inlägg om hur man överlever terminsslut senare idag - håll utkik!

Så här mycket snö vill vi ha!


Rubrik: Kent – Ärlighet Respekt Kärlek

11 12 01

Första december.

Sunes jul och chokladkalender

Känner mig som fyra år.


Mental ålder: cirka fem år.


RSS 2.0