Det är inte lätt när det är svårt

Studieteknik handlar ofta om att att just förbättra tekniken. Effektivisera och förbättra resultat. Men, alla har inte förmånen att ha ett resultat att förbättra, ibland handlar det bara om att överleva. Så hur gör man, hur överlever man en mördarkurs?





Believe you can and you're halfway there.” Theodore Roosvelt


Det första du kan göra precis nu är att sluta anta att det ska vara svårt. Försöka att se på uppgiften med öppna ögon, som något du kan lära dig, istället för ännu en sak som du aldrig i hela ditt liv någonsin kommer att förstå. Det gör mer än man kan ana. Det är nämligen så att om du förutsätter att detta kommer aldrig gå redan innan du har öppnat boken, provet etc. har du redan gett hjärnan en alldeles för stor dos av hopplöshets-medicinen. Och ärligt talat, vad har du att förlora?

 

 

Nästa steg är att motivera dig själv. Hitta en anledning att genomföra vad du nu ska göra. Försök komma på konkreta exempel på situationer när du behöver denna kunskap. Det är väldigt lätt att känna detta kommer jag aldrig att använda men troligtvis har du fel. Går du på högstadiet/gymnasiet ska du kanske läsa vidare och då kommer du i allra högsta grad ha användning för kunskapen, går du på högskola/universitet har du förhoppningsvis inte svårt alls att komma på varför denna kusen ingår i ditt program.

 

 

 

How long should you try? Until.” Jim Rohn



Det sista tipset är enkelt att ge, men så svårt att genomföra. Var envis. Och när du har varit så envis som du kan, var ännu lite mer envis så kan du därifrån gå till att vara riktigt envis. Vi människor är bra på att ge upp när det ta emot. Gör inte det. Ge aldrig upp. Livet blir så mycket tråkigare då.

 

Det går förresten att applicera på de allra flesta svåra situationer i livet. För om du är en sådan där 'bortskämd' typ som hoppar genom skolan på lätta fötter, tro inte att du kommer att klara dig lika enkelt hela livet.


Kommentarer
Postat av: Emma

sv. nee tyvärr :) första gången jag gjorde det så ^^ men jag använde bara blockchoklad och sen hackade jag vit blockchoklad väldigt smått och la som "strössel" över :D

2011-11-17 @ 18:09:39
URL: http://emzaans.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv: Tjo på dej! :D Tack så mycket, jag köpte halsbandet för 1 årsen på CC, det ligger på backaplan mitt emot gina tricot, men såg att som hade kvar det när jag var där i Oktober? :DD Kram

2011-11-17 @ 18:21:05
Postat av: iiiden med 3 i

sv. tack:D

kram

2011-11-17 @ 19:00:08
URL: http://iiiden.blogg.se/
Postat av: lovisa

sv: den känslan är heeeeelt fantastisk!

2011-11-17 @ 19:24:47
URL: http://chaitjej.blogg.se/
Postat av: Julia Ketolainen ♥

sv; världens finaste <3 nej han var inte eller är uta bara min favorithäst .. :(

2011-11-17 @ 20:16:09
URL: http://jketoo.blogg.se/
Postat av: Emma

sv. jag håller med dej! de passar där och säkert i någon cool fotografering. men att gå runt på stan i kläderna?? nee... ^^

2011-11-17 @ 21:29:46
URL: http://emzaans.blogg.se/
Postat av: oliviachronwall

tack, jag tror detta kommer hjälpa mig mycket!

Tro på sig själv och vara envis!

stort tack!! :)

2011-11-17 @ 22:20:28
URL: http://oliviachronwall.devote.se
Postat av: JOSEFINE CHRISTIANSSON

SVAR; Exakt, jag kännde samma sak! Precis så, värt att prova! :)

2011-11-17 @ 22:22:56
URL: http://jjosefinec.blogg.se/
Postat av: Amanda

bra inlägg!Vad tycker du om min nya inriktning på bloggen? :)

2011-11-17 @ 22:29:13
URL: http://stockholmtomarbella.com
Postat av: josephine

sv: ja jag tror det jag med haha..



Jaha okej, ja det är ju så knepigt för vissa hundar får ju tandsten och skit hela tiden! Fastän man borstar :( flera av hundarna jag har på mitt hunddagis luktar så illa i munnen att man nästan svimmar när dem andas på en, haha!

2011-11-18 @ 07:14:58
URL: http://joseephiines.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0